Aiskrim Pasu

23.1.15
Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Zaman sekarang, macam-macam trend makanan yang menjadi kegilaan orang ramai. Kali ini, aiskrim pula yang diinovasi. Nak makan aiskrim magnum yang kemain berhias tu, mahal sangat. Jadi, kita cuba AISKRIM PASU.



Inilah Aiskrim Pasu Marshmallow berharga RM5 di Pantai Klebang, Melaka. Macam yang korang nampak, aiskrim pasu ni diletakkan di dalam pasu dan di atasnya ditabur dengan biskut oreo yang dah dihancurkan. Di dalamnya, terdapat aiskrim yang berperisa mengikut pilihan pelanggan.

Mudah rupanya nak buat aiskrim pasu ni. Hanya perlukan pasu, cawan polisterin, aiskrim dan biskut oreo. Jadi, sesiapa yang rajin tu, cubalah buat.



Dah nak musim panas sekarang. Seronok betul bila bersantai sambil makan aiskrim.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

35 comments

  1. boleh juga nak mencuba aiskirim pasu ni... tapi boleh kata setiap tempat nak buat kelainan sendiri... tau tak di Penang ada restoran tandas... bangku nya dari toilet seat and cara hidang makanannya toksah cakap lah... macam s**t.... saya tengok gambar pun tak lalu nak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriously ada restoran macam ni...geli pulak dengar

      Delete
  2. oh yea..mahalnya a..hahaha.. jadi pasu tu lepas habis makan zizie tanam apa pula? hehehe
    hritu jumpa resepi buat sendiri..senang ja..nanti insyaaAllah nak cuba buat

    ReplyDelete
  3. ramai pula orang pos pasal eskrem pasu ni. terliur lah zizie :D

    ReplyDelete
  4. Memang macam makin famous ais krim ni. Setakat ni, ada dekat Melaka je ke?

    ReplyDelete
  5. kat langkawi pun ada.. ce mai try sini pulak ada beza dak... kita dah try kat melaka tu.. hahaha

    ReplyDelete
  6. yup memang kegilaan cewah haha
    nak ciked

    ReplyDelete
  7. Wah, first time tengok ais krim dalam pasu... Teringin nak rasa ^-^

    ReplyDelete
  8. Zizie, nak lagi puas jom kita buat sendiri nak hehe :)

    ReplyDelete
  9. Ramai eh org post pasal eskrem nie. Huhu.panas2 nie sedap la makan

    ReplyDelete
  10. Sekarang nie aiskrim pasa dah jd trend, kan. Huhuu apa pun sedap tetap sedap..

    Singgah baca sambil follow #2558
    Jemput ke http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/01/berperang-pada-kenangan.html

    ReplyDelete
  11. hai zizie !
    hmm pernah makan eskrem ni masa konvo usm haritu. kreatif kan?

    ReplyDelete
  12. RM5 utk aiskrim yg besar cmni? kira murah kott. saye pun x faham kenapa aiskrim magnum tu mahal sangat. baik makan aiskrim pasu, lagi banyak xD

    ReplyDelete
  13. Salam. Hee sudah lama tidak ke klebang tgk kapal selam.

    ReplyDelete
  14. Amboi, sedapnya... aiskrim pasu tengah femes kan =) hurm, teringin nak cuba =) btw, Saya singgah =) kelik Nuffnang DIGI =)

    ReplyDelete
  15. nyum2..sedapnyaaaaa..huhu *drooling*..^_^

    ReplyDelete
  16. kat ais krim pasu ni ada nyamuk membiak tak? hahahaha xD

    klik inti 4x dan rhb 4x untuk kak zizie :D

    ReplyDelete
  17. Kreatif..pertama kali ni zie akak tengok..menarik dan tertarik bila cuaca panas terik..bila ilham datang..pastinya yang baik itu mendatangkan manfaat..

    ReplyDelete
  18. dari dulu lagi cari kt mana aiskrim pasu yg dekat.. tp tak jumpa2 lg. nk g melaka mcm gigih sgt plak semata2 aiskrim. hehehe

    ReplyDelete
  19. Kata nya kt Penang pun dh ada..Kat mana ek??

    ReplyDelete
  20. Sedap keee??
    Ana macam xleh terima aiskrim dalam pasu. Macam geli pun hade. Haha. Sape punye idea la wat aiskrim pasu ni.

    ReplyDelete
  21. Aduh.. terliur tengok aiskrim... hehehe!

    ReplyDelete
  22. salam . . dkat area penang mana boleh dpt aiskrim pasu . . just nk tau lokasi kedai yg jual aiskrim pasu

    ReplyDelete
  23. Terbaek.. nampak sedap.. hehe.. rasa nak siram je aiskrim tu. hehe

    ReplyDelete
  24. Terima kasih sebab sudi bagi sokongan kepada ejulz dalam berbloging sepanjang tahun 2014. hehe.. Semoga perkenalan kita kekal sampai bila2..

    Jemput singgah "Senarai Pengomen Tegar Mei hingga Disember 2014 dan Pengomen Tegar Sepanjang Tahun 2014"


    Like page "Ejulz Blogshop" jika sudi.. Terima kasih

    ReplyDelete
  25. ni namanya kelainan., nmpak cm simple jer., tp sapa leh trpikir nk buat cmni.,

    ReplyDelete
  26. kreatif..kt mne ye mlke?de jual x

    ReplyDelete
  27. @fazliana , lokasi ada dinyatakan di dalam entri.

    ReplyDelete
  28. Selalu sangat baca and dengar pasal aiskrim pasu nie. Untung aa dapat makan. Kat tempat saya belum ada lagi T_T Teringin gak nak cuba meh =)

    ReplyDelete
  29. salam..
    jom join ga kita :)
    http://eatmakeread.blogspot.com/2015/01/giveaway-lepas-exam.html

    ReplyDelete
  30. Beli & buat sendiri lagi puas hati...hehe
    mudah saja kan

    ReplyDelete
  31. Kalau yang mencari di Penang, saya pernah makan di kedai Hanny Sweet Deli, Ivory Plaza, Bukit Gambir, memang best! Bakeri milik melayu sebenarnya

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.