My Little Angel

15.1.15

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Salah satu sebab zizie terus balik after exam, ialah nak jumpa little angel yang comel. Itu pun sebab tempoh berpantang dah habis dan angah pun dah kena kembali ke perak untuk bekerja. Itu pasal la balik laju-laju. Nanti, tak cukup masa nak bersama-sama dengan little angel.



Nama diberi, Nur Ilma Arissa. Geram sungguh dengan telatah dia. Kalau menangis, sebab nak susu dan tidur je. Dia ni suka diagah. Bukan main la dia sembang dalam bahasa dia dengan kuat. Lagi-lagi, tengah malam dia akan bangun dan buat talk show dia. Hahaha.

Ilma ni tiap-tiap hari pergi jalan. Tapi, tiap kali dia masuk kereta, confirm dia tidur. Dah sampai rumah, baru la dia bangun and then buat muka tak puas hati macam tak dibawa pergi jalan. Haha. Macam-macam la awak ni wahai si kecil.





Ilma ni pandai pose depan camera. Gambar kat atas ni, dialah yang ajar macam mana nak candid. Hahaha. Dia pantang nampak orang pegang phone, terus dia get ready pose.

Gambar bawah ni, dia tengah syok hisap jari. Tetiba kantoi ngn dia sebab nak ambil gambar dia.



Terus dia lepas tangan dia dan pose macam gambar di bawah.



Panjang akal jugak budak ni. Hehe. Sekarang tiap-tiap hari muka dan badan Ilma naik bintik-bintik merah. Mak cakap sebab penyakit dia tak habis keluar lagi. Biasalah, term ibu-ibu ni susah sikit difahami. Nasib baik keesokkan harinya hilang, tapi keluar kat lain pulak. Maybe ibu-ibu bloggers boleh share any tips?

My little angel dah nak balik esok. Kalau dia balik, zizie dah tak ada baby untuk mandikan, pakaikan baju, dukung sana sini dan main agah-agah. Huhu.
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

18 comments

  1. alahai... comelnyeee... geram tengok dye.. rase nak gigit je pipi dye..hihi...

    psst : jom join segmen anis :)adnan-daughter.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-sakura-blog-qaseh-ku.html

    ReplyDelete
  2. comelnya dia! rambut pun comel mcm durian, hehhe. dah besar mesti lawa :D

    ReplyDelete
  3. Comelnya... Pandai lak posing yer
    ^-^

    ReplyDelete
  4. Alah cpmelnya.dan2 buat muka senyum manis tu..ehhe

    ReplyDelete
  5. macam2 perangai bebudak kecil ya..ehehe.. kita takut nak pegang bayi tau..dah lama sangat tak ada adik..lol..

    pandai ilma senyom..! comel sangat..

    ReplyDelete
  6. alololo comelnya baby... ni yang rasa macam nak ngandung lagi ni... hehe!

    ReplyDelete
  7. Terasa cam nak ada baby balik keh keh

    ReplyDelete
  8. geram la sebab comel sangat baby. suka cium bau dorang. hehe. :D

    ReplyDelete
  9. comelnye lahaiii baby tu ! muah cikeddd <3

    ReplyDelete
  10. comelnye ..seronok kalau kat rumah ada bby

    ReplyDelete
  11. uwaaahhh.. comel gile.. :D

    geram mnengoknye... ahaha

    ReplyDelete
  12. Heee..comelnyer! Rmbut pacak..hehe

    ReplyDelete
  13. comelnya dia... rambut kemain tegak lagi :D

    ReplyDelete
  14. Gambar last tuu comel gilaaaaaaaaaaaaaa >_< Lahaiiiiiiiiiiiiii. Nama pun cantik. Nanti dah besar jadi anak solehahhh =D Ufffffffff lama dah tak pegang babyyyy >_<

    ReplyDelete
  15. Comel sgt...at this age baby memang prone to rashes..dah besar nnt ok la tu

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.