Between The Lines by Jodi Picoult & Samantha Van Leer

16.2.15

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Setengah tahun dan akhirnya zizie berjaya habiskan novel ni. Itu pun sebab buku ni ditinggalkan di kampung.

this story was written by Jodi Picoult and her daughter Samantha Van Leer. Ini buku kedua Jodi Picoult yang zizie baca after Keeping Faith.



Synopsis
What happens when happily ever after… isn't?  
Delilah is a bit of a loner who prefers spending her time in the school library with her head in a book - one book in particular. Between the Lines may be a fairy tale, but it feels real. Prince Oliver is brave, adventurous, and loving. He really speaks to Delilah. And then one day Oliver actually speaks to her. Turns out, Oliver is more than a one-dimensional storybook prince. He's a restless teen who feels trapped by his literary existence and hates that his entire life is predetermined. He's sure there's more for him out there in the real world, and Delilah might just be his key to freedom.  
Delilah and Oliver work together to attempt to get Oliver out of his book, a challenging task that forces them to examine their perceptions of fate, the world, and their places in it. And as their attraction to each other grows along the way, a romance blossoms that is anything but a fairy tale.

disebabkan cerita ni, zizie sampai dah imagine kalau watak dalam buku lain pun sebenarnya berbeza perwatakannya bila kita buku tu. macam mana dorang tak suka hidup dalam buku tu. hehe. sorry for my imagination. I would like if the authors can extend the story line between Delilah & Edgar. rasa macam kejap sangat perjumpaan dorang. And I just don't get it how Edgar & Oliver switched their places.

overall, zizie enjoy la baca buku ni. mesti tertanya apa yang jadi seterusnya. 3/5 bintang.

You Might Also Like

7 comments

  1. saya ada tag cik zizie. lagi. hehe

    http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/segmen-bloglist-almira-alwani-2015.html

    ReplyDelete
  2. Ya Ampun . lama bangat sihh aku enggak singgah sini . hahahaha kak zizi rindu sama aku enggak . haha .

    kak zizi lawa header . mcm sedap bg blakg tu sb mcm pelangi cookies . haha

    kak . yaya tag sini : http://sweetsouryaya.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html

    ReplyDelete
  3. Lama tu nk hbiskan baca.. hehe
    Berjaya juga hbiskan buku tu. Jemput join

    Mini GA by Nina + Anies

    ReplyDelete
  4. Zumal tak pernah baca novel yang english... hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.