[Gambar] Mural Kampung Cina Kuala Terengganu

18.2.15

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

sejak pulang ke Kuala Terengganu, zizie rasa terpegun dengan naik taraf daerah kelahiran zizie ni. Kampung Cina atau Chinatown Kuala Terengganu telah dinaik taraf dan kini menjadi salah satu lokasi pilihan para pelancong.

Alkisahnya, zizie and siblings tak rancang pun malam fotografi kitorang ni. tetiba rasa nak buat feast kat rumah, lalu kitorang keluar memburu Big Apple & Pizza Hut. datang pulak angin nak pergi bergambar di Kampung Cina bila dengar cerita Kampung Cina dah cantik.

Tataplah gambar dan perangai kami adik beradik ye.

Mr Zack's daughter kurang lagi seorang.



meow walk for a while :D



Kuasa halilintar!


Bereh boh!!

My Favourite Picture.

Pacu laju-laju la abang beca!

I miss this moment. huhu.

Banyak lagi lorong-lorong yang tak sempat kami terokai. kalau korang datang ke Terengganu, make sure singgah sini ye!

You Might Also Like

17 comments

  1. cantiknya mural tu. teringin nak g terengganu. . :D

    ReplyDelete
  2. Seriouslyyy semua gambar besttttttttttttt =D Teringin nak gi sana .. In shaa Allah. Bila agak nyaaaaaaa. Haha =)

    ReplyDelete
  3. menarik. Adik beradik semua sporting =)

    ReplyDelete
  4. Subhanallah elok nian lukisan semua di atas... terima kasih dah berbagi...

    Salam blogging dari Pulau Dollar

    ReplyDelete
  5. Okayyy macam best je tempat tempat nii! Nak pergi! Hhehehe

    ReplyDelete
  6. tktau pun ade tempat mcm ni kat t.ganu. yg saya tau kat penang dgn shah alam je . terengganu dah maju! :D

    ReplyDelete
  7. lorong yg ada mangga kunci tu tak pi ke?

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaa. bila lah dapat jejak terengganu ni :)

    ReplyDelete
  9. kat kuala terengganu pun ada ye..cantik2 semuanya.

    ReplyDelete
  10. bila entah nak sampai sini ni zizie. hehe. kalau ikut hati mmg nak aje pergi terengganu suruh zizie jadi tour guide. hikhik

    ReplyDelete
  11. pergh nampak best gila !! especially payung2 tu . hehe

    ReplyDelete
  12. aaaaa this place is soooo tempting!!
    hihhi <333
    nak sangat gi hm :(

    ReplyDelete
  13. Wow...memang cantik.
    Real dan rare jugak. Patut dilakukan di semua tempat kan. Kreativiti yang sangat OHSEM.

    ReplyDelete
  14. Nice..sekarang mural2 mcm ni famous betul hehe

    ReplyDelete
  15. ugh, teringin pulak nak pergi tempat ni xD

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.