My Love From The Star

3.3.15

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

dah lama zizie tak datang aura fangirling macam ni. almaklumlah, busy dengan student life. bila dah start cuti semester la baru dapat marathon segala movie dan filem di dalam hard disc.

My Love From The Star, cerita ni dah ditayangkan di channel SBS pada akhir tahun 2013 dan tamat pada awal tahun 2014. tahun lepas tu, tapi baru sekarang zizie tengok. hehe. zizie ni jenis suka harung sekali gus. better citer tu dah habis and in the same time I have my free time to watch it.

sumber: google

Synopsis:
Can an alien understand a modern Korean woman? Do Min Joon (Kim Soo Hyun) is an alien in the form of a perfect human specimen who arrived on Earth 400 years ago during the Chosun Dynasty. While living among the inferior human species, Min Do has always been cynical toward his human neighbors. But in modern-day Korea, Min Do meets top actress Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun) and falls in love with her. Can the cross-species couple possibly have a future together?

First of all, zizie memang minat Kim Soo Hyun since dia berlakon dalam Dream High sebagai Samdong. zizie ingatkan, dia ni penyanyi sebab suara dia boleh tahan sedap tapi rupanya tak. Then, zizie tonton dia berlakon dalam filem The Thieves. dalam filem tu dia tak banyak scene sangat and the best part is, dia berlakon sekali dengan Jun Ji Hyun, heroin My Love From The Star.

Dalam citer ni, zizie suka gile dengan lakonan Jun Ji Hyun. Rasa macam memang tu diri dia dan bukan lakonan semata-mata. Haha.

sumber: google

Give her any characters and she will makes it real.

sumber: google


Yang paling best dan tak pernah zizie tengok kat mana-mana drama ialah dorang buat epilog di setiap akhir episod. Dahlah gila mushy and cheesy gila dorang punya lovey dovey.. Kita yang tengok, kita yang gelak mengekek sebab malu. Hehe.

Overall, melodrama ni deserves 5 stars rating from me. dah 3 kali ulang tayang dalam masa sebulan ni. hehe. Kalau korang sukakan romance, super power and/or conflict, cerita ni lah santapannya..


nota zizie: mesti pembaca lelaki tengah rasa menyampah. takpe, iolls tak hairan pun kalau uolls nak menyampah. hakhak. :P

You Might Also Like

17 comments

  1. sius..minat gler cerita ni >_<

    ReplyDelete
  2. bila cuti sem je memang pulun habis tengok drama. hahaha

    ReplyDelete
  3. Hihi best2! Dah tengok . Comel angatttt heroin. hihi

    ReplyDelete
  4. Wah, macam best jew drama tu... Nak tengok juga la ^-^

    ReplyDelete
  5. best drmaa ni..2 kali akak tengok..heheh

    ReplyDelete
  6. Misaki nak komen kat sini dari tadi gi.. ahaha XD

    Misaki tgok gak cita nih tahun lepas.. bolehlah.. Misaki kurang minat tapi adik yg perempuan tu mmg suka cita nih ahaha XD

    kelakarlah... :D

    3 kali Zizie ulang cita nih? seriously??? ahaha

    ReplyDelete
  7. Saya tak tengok lagi cita nie. Teringin gak nak tengok sebenarnya sebab banyak dah blogger review cakap best. Hehehe Kalau tak silap RM ada episod bertemakan cita nie kan. Haha =P

    ReplyDelete
  8. aamboi.. sakan layan movie time cuti ye..
    hehe

    ReplyDelete
  9. Dah tengok tapi tak habis lagi. hehehe. btw tinggi izz 156 je pon. HAHAHAHAHA. perasan tinggi

    ReplyDelete
  10. Haish, cerita ni best lah! Comey sangat. Kalau tengok 2, 3 kali pun takpe ^^

    ReplyDelete
  11. Cerita korea ni kalau dilayan memang kena layan sampai habis. Macam-macam perasaan ada dalam cerita korea ni.

    ReplyDelete
  12. bila la cte macam nie nak ada kat malaysia.. HAHAHAHA!

    episod semua dah download.. belum tgk je lagi... tggu time hujung minggu marathon episode... hehe

    ReplyDelete
  13. sy pulak jenis yg tak suka tgk sekali harung. hehe. nanti tak hengat dunia. hiks

    tp cerita ni mmg best pun. kelakar pun ade gak. hehe

    ReplyDelete
  14. wah mcm best je. pertama kali tgk alien hensem camtu. ekeke

    ReplyDelete
  15. One of the best dramas in 2014. Personally, memang one of my favourites la. Kelakar habis.

    ReplyDelete
  16. tak tgk lg drama ni.. ala mcm best.

    akak tukar department je

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.