Nasi Arab & Lamb Chop di Ansal Food Station.

20.3.15

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Pernah dengar tak orang cakap, "Kalau kita rancang sesuatu mesti susah nak menjadi. Tapi, kalau secara tiba-tiba tu, confirm menjadi." Begitulah juga dengan pertemuan kali kedua Zizie dan Ika, blogger dari http://haneulafiqah.blogspot.com/. Disebabkan Ika seorang yang workaholic, Zizie terpaksalah datang mengejut di kiosk beliau, Ansal Food Station (ASL) di Mydin Jasin, Melaka.

Waktu zizie tiba di sana, Alhamdulillah Ika berada di sana dan sedang sibuk dengan kiosk baharunya. Cak! Zizie muncul di hadapan Ika. ekeke.

Okay, jom masuk the best part : food.

ASL menyajikan hidangan seperti nasi arab, lamb chop, coleslaw dan macam-macam lagi dengan harga yang berpatutan.

Zizie sempat menikmati nasi arab ayam di sana.


Datang dengan perut kosong, pulang dengan perut yang penuh. Dua ketul ayam tu, gigih juga Zizie habiskan sebab hidangan macam ni buat Zizie cepat kenyang dan takut nanti Ika merajuk. Hehehe.

Kalau selera besar, bolehlah cuba nasi arab kambing ni. Besar si kambing ni sampai dah tutup nasi tu.






Lamb chop pula dihidangkan bersama-sama black pepper sauce & coleslaw.





Mohon lap air liur yang tengah meleleh tu. Dah lapar la tu kan? Hehehe.

Tadi zizie cakap harganya berpatutan kan? Kalau tak percaya, tengok ni.

Nasi arab ayam - RM 10
Nasi arab kambing - RM 15
Lamb Chop + Black pepper sauce + Coleslaw - RM 15

DISCOUNT 20% FOR STUDENT & MYDIN STAFF. korang cuma perlu beritahu kepada pekerjanya kalau korang student.

Waktu operasi: Isnin - Ahad dari 10 pagi hingga 10 malam.


In the same time, kalau korang sedang mencari pekerjaan, ASL mempunyai JAWATAN KOSONG PART TIME/FULL TIME

  • Tukang masak
  • Kiosk handler
Gaji : RM5/jam.


Haih. Lapar pulak perut zizie ni. Ika! Nasi arab satu! ;)


You Might Also Like

20 comments

  1. hah tu dia.. sketol kambing atas nasi..
    hehe..

    meleleh air liur tgk..
    sedap kemain

    ReplyDelete
  2. Meleleh air liur kita baca entri ni. Mana nak cari nasi Arab dekat sini? Orang Arab ramai lah. ahahaha

    ReplyDelete
  3. Haaaa okay Kak Ryna nak datang try nanti ^_^ Yeahuuu~

    ReplyDelete
  4. Murah nye.. rata2 akk try makan nasi arab ayam.pon 18 ringgit.paling murah..huhu

    ReplyDelete
  5. kambing my feveret.fuh fuh terliuuur

    ReplyDelete
  6. sampai hati dia buat perut kita rasa lapar.........ketuk kepala dgn senduk baru tau........wuuuuuu... T_t

    ReplyDelete
  7. sedapnya.. terliur pg ni. zizie buat kak nina jeles. hahaa

    ReplyDelete
  8. sedapnya nasi arab dan sedapnya ayam golek :-)

    ReplyDelete
  9. belum pernah cuba nasi arab lagi.. mungkin suatu hari nanti. hihihi.

    ReplyDelete
  10. uiiii!!! nampak sangat sedapppp! adoi terliur plak ni. hehe

    zizie, boleh dapatkan NHR kat ig. tira ada bagi link ig dalam entry hari tu :)

    ReplyDelete
  11. Murah dan pastinya memuaskan hati..Alhamdulilah..rezeki untuk kita..rezeki untuk sahabat juga..saling menyokong..saling mendukung..moga ukhuwah terus mekar..

    ReplyDelete
  12. memang murah nih..siap ada potongan harga untuk pelajar...boelh la jimat walau pun makan sedap2..kan?/

    ReplyDelete
  13. Alahai terliur tengok nasi Arab, dah lama tak makan ^-^

    ReplyDelete
  14. hikhik. sedapnya <3 om nom nom nom :P

    ReplyDelete
  15. kalau sampai ke jasin boleh la singgah sini. kot2 la ade jodoh boleh jumpa ika kan. hikhik. tapi nak sampai sana tu entah bila la agaknya. haha

    ReplyDelete
  16. sedapnya, meleleh air liur kita huhu

    ReplyDelete
  17. Foodnya memang nampak tempting sangat! Harga memang berbaloi-baloi! :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.