Cintaku Tertinggal di Taiping

28.4.15

Assalamualaikum wbt

Bukan senang hubungan jarak jauh ni. Berat sungguh hati ni nak pulang ke Melaka. Tapi, digagahi jua. Dah lebih dua minggu sejak pertemuan kami di Taiping. I am really missing you right now, cutie pie Nur Ilma Arissa.

Dah lama zizie tak jumpa si debab ni. Sekarang, dah pandai meniarap dan mulut pun makin riuh. First day jumpa je, dah tunjuk kenakalannya.


Geram betul dengan ke-fluffy-an si kecil ni. Kekadang tu, zizie main makan-makan dia dan dia gelak mengekek. Aduh, rindunya dengan gelak tawa dia. Toksahkan zizie, si Fathiah nampak Ilma pun boleh jatuh hati. Langsung dia request, "Zizie, carikan aku suami sorang.". Sabar ye Fathiah. Aku pun tak jumpa lagi incik suami. Hahaha.


Tengok tu. Tak takut langsung dengan orang asing. Lagi dihulur tangan, lagilah dia nak. Ini kalau ada orang ambil ni, memang tak sedar la. Bahaya jugak budak cepat mesra ni kan.

Bukan setakat tu je, dia dah pandai posing depan kamera. Kalau tala kamera kat dia, dan cakap, "1,2,3". kemain dia senyum lebar. Lagi-lagi kalau Papa dia yang ambil gambar dia.. Lagi galak dia bergambar.



Muka gembira Ilma dapat makan mushroom soup yang Andak suap. Hehehe. Tak boleh makan banyak-banyak. Nanti umi awak babap Andak. Huhu.


Semoga membesar dengan sihat sayangku. Jadi anak yang solehah dan dengar cakap Umi & Papa. Zizie pun seronok tengok Angah bahagia dengan anaknya sekarang. Banyak betul dugaan nak dapatkan si kecil ni sorang. Ni kalau tak dengar cakap, Andak tolong babapkan!

Rindu Ilma, rindu angah, rindu family. huhu.

You Might Also Like

22 comments

  1. ala comelnyeeee!
    geram tg baby comel ni.. hihi..

    rambot pacak.. ekeke

    ReplyDelete
  2. memang comellah! teringat anak awal & scha tang rambut pacak2 tu.. ahakss!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..berkat kesabaran..usaha..doa yang tidak henti..Allah hadiahkan tidak ragu ragu..subhanallah..

    ReplyDelete
  4. awat tinggal dia jauh sgt...kehkeh...
    jom join segment review http://lonafreak.blogspot.com/2015/04/segmen-review-blog-by-lon.html

    ReplyDelete
  5. Alahai baby girl ni...pandai dh jilir lidah tu ek . gigit kang!

    ReplyDelete
  6. comelnya baby Ilma!! gerammm kita hehehe. nama dia pun cantik. ;)

    ReplyDelete
  7. kenapa nak kena cari suami orang eh? xfaham..

    ReplyDelete
  8. cutenya! suka tengok tang dia senyum tu ;D

    ReplyDelete
  9. So...cute..baby here...^_^

    ReplyDelete
  10. amboi nakalnya jelir lidah kat aunty tira ni. sentap jap. haha

    ReplyDelete
  11. zizie, seriously cinta hati zizie comel sangat sangat!!!! btw, kampung kita kat tepeng.. ahhahaha

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. terima kasih puji zizie.. kihkihkih

      Delete
  13. napa jauh sangat tinggal nyaa? haha comel sgt baby tuu

    ReplyDelete
  14. salam kenal :) .comel nye, rasa nak cubit-cubit .jemput singah blog amy http://luahanfarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Alololo comelnya baby. :) pling suka tgk baby gelak

    ReplyDelete
  16. comelnya dia.. i mean that baby.. hahahaha sorry zizie... gurau2

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.