BBQ di Pantai Kuala Linggi, Melaka

12.5.15

Assalamualaikum wbt

A few weeks ago, my Inventory Control classmates and I were had fun at Kuala Linggi Beach. Kalau uolls selalu dengar Pantai Pengkalan Balak ataupun Tanjung Bidara, Pantai Kuala Linggi ni hanya jauh beberapa kilometer sahaja dari sana. Kata my classmate, nak ke PD pun dekat la jugak. Amboi. First paragraph pun dah banyak nama pantai I sebut.

Seawal pukul 10 pagi macam tu, weolls gathered di UTeM dulu untuk konvoi beramai-ramai. But the journey was delayed an hour since our lecturer, Pak Ip, ada "emergency case". Oh! This event was sponsored by Pak Ip. Hee.

Meanwhile waiting for him, weolls bergambau dulu. Weehuu.

Siapa lambat, takde dalam gambar! Hehehe.

Gadis bertudung biru.
The journey took less than an hour. Seronok pulak berkonvoi cenggitu. Ada lebih kurang 7 buah kereta untuk memuatkan weolls. Sampai sahaja di sana, terus kagum dengan keindahan Allah S.W.T.

Kuala Linggi Beach.
Pak Ip is the one who choose this place. Air laut biru kehijauan, batu-batu di sana mencantikkan lagi permandangannya. Gosh! I miss this place so much.


After unpack semua barang, maka bermulalah aktiviti BBQ. Aktiviti untuk menghidupkan api sahaja, dah makan masa lebih kurang setengah jam. I dah agak dah susah nak hidupkan api sebab hujan sehari sebelum event ni. Aktiviti memotong buah-buahan pun dah habis tapi api masih tak hidup-hidup.

I were getting impatient! Terus I datang mencelah sebab dah lapau sangat! Berkat selalu panggang ayam percik dengan mak, at last I berjaya hidupkan api. Hooray! And unofficially, I took the role as a cook.




Mak! Thank you buat I turun padang panggang ayam percik. Rindu ayam percik mak. Thank you to Pak Ip sebab panggil I jagoan hidupkan api. hahaha! Pak Ip is from Indonesia. That's why he said jagoan.


This is Wee Pin. He kept stick around me because of the drumstick. A Chinese boy who loves spicy food. Cayalah Wee Pin!


Team memasak! Ada tukang terbalikkan ayam, tukang renjis minyak, tukang buat lawak, tukang tengok, tukang hidu, tukang ambilkan air untuk yang memasak dan tukang menyelit masa ambil gambar. Hahaha! I love this moment so much sebab semua kerja berjalan lancar and fun.

Pak Ip was just sit there. Is he trying to woo the girls? Hahahaha!
After semua orang dah kenyang, perut yang kempis pun dah buncit, photoshoot time!



Scenery kat belakang weolls tersangatlah cantik! Thank you so much Pak Ip! Weolls had a great time here. Next time, kita pergi lagi ye. Hihihihi.


You Might Also Like

15 comments

  1. Mesti have fun gila kan. Hiksss :D

    ReplyDelete
  2. waaaa.. syoknyer bbq tepi pantai. hehe

    ReplyDelete
  3. woww birunya laut.. tudung pon biru sangat tu.. hhehehehe

    ReplyDelete
  4. syok giler aktiviti camni

    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. comelnya hakak hakak bertudung biru. wuuuu wuuu

    ReplyDelete
  6. bestnya pergi picnic ramai2. best part bbq. hikhik

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dapat lepak sama-sama.

    ReplyDelete
  8. cantik jgk pantainya..pernah sekali ke sana. Tapi kan Melaka panas la..

    ReplyDelete
  9. kak ida org melaka pun tak sampai lagi kuala linggi ni. hihihihihihihii

    ReplyDelete
  10. patutlah macam kenal je background..kuala linggi rupanya.. heheh

    ReplyDelete
  11. wow bestnya dapat hangout ramai2. makan pon lbih berselera ;)

    ReplyDelete
  12. seronoknya!!!!! mesti happening & kecoh giler bila berkumpul ramai macam tu. haha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.