The End of Student Life

29.7.15

The End of Student Life | Alhamdulillah, zizie dah selamat menamatkan pengajian ijazah sarjana muda pada bulan lepas. And of course I miss the moments so badly. Padahal, dulu rasa malas gila la nak ke kelas. Hehehe.

Rasa cepat sangat masa berlalu. Tup tup, dah jadi alumni. Chewah. Dalam masa empat tahun tu, tahun ke-4 la yang agak bosan dan mencabar. Bosan sebab asyik menghadap final year project (PSM). Mencabar sebab asyik menghadap final year project.

PSM1, dah berjaya dengan flying colours. Hooray! And same goes with PSM2. Bohonglah kalau tak stress buat benda alah ni. Stress kot sampai tidur pun boleh fikirkan report. Tapi, kalau tak dipecahkan ruyung manakan nak dapat sagunya. Tips untuk berjaya siapkan PSM ialah korang kena faham projek korang dan rajin berjumpa dengan supervisor. Dan inilah hasil titik peluh zizie dan supervisor. Supervisor kena masukkan jugak sebab dia la yang guide dari awal sampai habis.


Yang zizie rindukan, of course lah kawan-kawan sekelas selama 4 tahun ni. Perangai masing-masing walaupun ada yang macam mintak ketuk dengan penyapu, tapi dorang stay menghiburkan hati.



And of course including the ladies that special in my heart. Thanks you all for helping me when I'm in troubles. Sembang-sembang mak jemah, bertumbuk, bertampar semua ada.

#xoxo
InsyaAllah kalau umur masih panjang, bulan 10 ni kitorang semua akan grad. Kerja? Ada yang dah mula bekerja, menunggu interview dan senasib dengan zizie, masih mencari. Hehe. Tengah usaha ni. Huhu. Kalau ada yang nak bagi keje, meh meh. Hehehe.

Wish me luck, readers! ;)

You Might Also Like

17 comments

  1. Wahh dah habis belajar. tahniahh ziziey. Lepas ni misi mencari kerja pulak. All the best :)

    ReplyDelete
  2. Syukurlah zie..alhamdulillah..akak tumpang happy ye..berkat doa ibu ayah,,adik beradik..usaha zizie sendiri..dengan izin Allah..moga Allah permudahkan setiap usahamu dan langkahmu selepas ini..amin..

    ReplyDelete
  3. How I Miss being a student a month ago .. Haha

    ReplyDelete
  4. wow dah tamat dah.. nanti moment menjadi pelajar ni akan sentiasa dirindui.. btw selamat beranjak ke alam baru ya zizie... :D

    ReplyDelete
  5. Tahniah yer Zizie, selamat menempuhi dunia baru yer ^-^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, usaha tangga kejayaan. Teringat juga pengalaman Mek ila dan kawan-kawan nak siapkan tesis final. Macam-macam ragam. Ada yang sampai repeat 2-3 kali sebab xfokus. Maklumlah kami belajar sambil bekerja.

    ReplyDelete
  7. sambung master plak.. hehe.. congratulations!

    ReplyDelete
  8. Seronok jadi student..rindu zaman belajar

    ReplyDelete
  9. wahhhh, tahniah kak zizie. alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  10. wahh..rindunya zaman belaja..all the best..tahniah

    ReplyDelete
  11. tahniah!! memang kenanagan yang indah!

    ReplyDelete
  12. Tahniah! Kini berada di alam pekerjaan. Jemputlah singgah di http://travelogisma.blogspot.jp/.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.