Lulus Ujian Teori Berkomputer KPP 001 Kelas B2

6.8.15
Lulus Ujian Teori Berkomputer KPP 001 Kelas B2 | Alhamdulillah. Zizie lulus ujian komputer. Hooray! Umur dah 23 tahun baru nak ambil lesen. Kuikuikui. Sebenarnya, zizie dah pernah ambil lesen motor dua tahun lepas tapi zizie fail ujian komputer dengan kekurangan satu markah je lagi. Yang paling sadis, kecewa dan frust ialah zizie fail masa birthday zizie. T_T Lepas tu, dah busy dengan PDD, zizie malas la nak retest ujian komputer.

So, minggu lepas zizie start semula ambil lesen motor di Pusat Latihan Memandu Sepakat, Taiping. Motor jela dulu sebab takde duit nak beli kereta lagi. Hehe. Petang tadi zizie dah ambil test komputer dan akhirnya lulus!!


Menurut cikgu kelas teori kitorang, ujian komputer sekarang dah senang dan soalannya straight forward. Kalau dulu soalan objektifnya ada 4 jawapan A,B,C dan D, sekarang jawapannya hanya A, B dan C. Sampaikan, buku latihan ujian komputer pun diberikan secara percuma kerana formatnya dah bertukar.

Sebelum ambil ujian komputer, kitorang diberi percubaan test online sebanyak 5 kali percubaan berserta ujian buta warna. So, ujian buta warna boleh dibuat di rumah. Hee. ;) Memang betul la apa yang cikgu tu bagitahu. Soalannya straight forward dan mudah. Buat aje percubaan test online sebab masa ambil test sebenar, soalannya pun lebih kurang aje. Kalau dibandingkan dengan test komputer yang zizie ambil dulu-dulu, ujian buta warna dibuat di pusat komputer sana dan soalannya tak straight forward seperti sekarang.

Memandangkan beberapa bulan lagi dah nak cuti sekolah, eloklah kalau yang nak ambil lesen tu cuba survey harga kot-kot la ada promotion. Lain kali, zizie akan update tentang memilih pusat latihan memandu pulak.

See ya readers!

You Might Also Like

36 comments

  1. wah hebat jijie.. kurang 2 markah je nak fullmark!! tahniah..ready ye untuk ujian seterusnya

    ReplyDelete
  2. salam singgah petang dik...tahniah yer...

    ReplyDelete
  3. hehe..hebat la zizie...sikit lg nk dpt full mark..kak zati je la blm dpt nk ambik lesen..sob3

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..selangkah lagi kehadapan..perubahan perlu dilakukan untuk kemudahan masa mendatang..

    ReplyDelete
  5. Tahniah! :D Dah ada perubahan rupanya ujian komputer sekarang. Rasanya masa Arol dulu takde percubaan test online. Tak ingat pulak sebab dah 5 tahun berlalu.

    ReplyDelete
  6. tahniah zizie.. leceh kan ambik lesen sekarang nih.. hihi

    ReplyDelete
  7. tahniah! lepas ni, ujian yang lagi mencabar.. good luck..~ ^_^

    ReplyDelete
  8. chaiyok!!! lepas ni leh merempit :D

    ReplyDelete
  9. yeay! finally...kak sally nak kena pi repeat test jalanraya :(

    ReplyDelete
  10. Samalah markah kita Zizie. Dulu pun dapat 48/50. Lepas ni ujian memandu pula. Moga berjaya!

    ReplyDelete
  11. Tahniah tau.... Hehehe Kalau merempit jangan lupa ajak saya XD

    ReplyDelete
  12. tahniah2, lepas ni boleh lah jalan2..xD

    ReplyDelete
  13. tahniah.. alhamdulillah, lps ni jgn fail masa latihan. kak nina umur 23 bru dpt lesen D, B2. dulu ada ABCD

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak zizie. Hehe. Izz pun baru je lepas test komputer ni. Tapi tak ambik moto. Ambik kete je. Hehe

    ReplyDelete
  15. Hmm zizie ni dah berpunya ke?

    ReplyDelete
  16. tahniah!!! dh ade lesen nt jgn merempit tau.. hihikk

    dulu susah.. skrg sume dh senang kan..

    ReplyDelete
  17. tahniah.. dah boleh rempit la lepas ni

    ReplyDelete
  18. dah lulus..!!! tahniah.. see u on the road.. jgn lua hon kalu selisih ats highway ye. hehe

    ReplyDelete
  19. tahniah zizie, hati-hati memandu ya.. :))

    ReplyDelete
  20. tahniah zizie, tak ape 23 tu muda lagi, atleast tak perlu risau pasal minyak before this hahahaha

    ReplyDelete
  21. congratsss!! kita dulu 47. heheheh. debar jugak takut failed. hihi

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.