Apabila Troll Negeri Menjadi Viral

8.10.15

Apabila Troll Negeri Menjadi Viral | Siapa yang belum dengar lagi troll negeri yang tengah viral sekarang? Korang boleh search di youtube kalau belum dengar. Yang last sekali tu memang lucu gile tapi, buat dosa kering jugak mengata orang. Ye dok? Opps.. koyak!

Alkisahnya, zizie tengah bersembang dengan kawan alam maya. Kalau bab mesej ni, zizie memang tak reti mesej guna loghat Terengganu walaupun anak jati Terengganu. Almaklumlah, faktor merantau sejak form 1. Kalau cakap Terengganu okay la.. laju macam air. Jadi, bila dibagitahunya zizie ni orang Terengganu, boleh pulak dia balas.....



Lepas ni, setiap hujung perkataan kena letak emoticon penyu la. Kekeke..

Bukan la tak reti langsung nak taip loghat ganu.. ambe reti r sikit-sikit. Basic jela. Advance tu tak la. Kekadang bila adik zizie mesej pun, zizie tak faham. Bila dia sebut, derah pulok ambe pahang..

So, don't judge me by my writing.. achewaaahh.. Tapi, zizie still cool kalau nak suruh guna emoticon penyu tiap kali tulis kalau itu menampakkan zizie sebagai seorang anak terengganu. Hiks.

p/s: otak tengah serabut sikit nak bahagi masa dengan bisnes. So, blogwalking jadi tergendala. Tunggu sat na my lovely readers.
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

29 comments

  1. hooo..maroh maroh..hahahah...meh zizie kite ajar nk tulis loghat ganu..hehehe

    ReplyDelete
  2. haha xtau pulak ada video,tau viral banyak dkt twitter :D

    ReplyDelete
  3. Tak pernah dengar pula. Nanti nak cuba cari dekat youtube.

    ReplyDelete
  4. hahaha... lepas ni org2 ganu kena letak icon penyu lepas whatsapp ahaks

    ReplyDelete
  5. owh baru tahu... ada tgk video mat lufti... ingat pebenda...

    ReplyDelete
  6. tahniah selangkah lagi maju ke hadapan..moga Allah sentiasa permudahkan urusan dan usaha zizie ye..

    ReplyDelete
  7. kalau orang labuan... kena letak emoticon apa? T_T

    ReplyDelete
  8. saya org Kelate. Tp, kalau mesej dgn org sesama negeri atau Teganu biasa memang tls pkai loghat Kelate. hehe :D

    ReplyDelete
  9. BV org sarawak. n slalu kalau msj ngn sesiapa dr sm mesti akan cakap, tak macam orang sarawak pun gaya penulisan. :D habis tu nak letak #sarawakian ke kat setiap msj? hahahaha XD

    ReplyDelete
  10. Camne nak guna loghat negeri dalam mesej? Mgkn last mesej blh letak #iam....... ;-)

    ReplyDelete
  11. orang merantau ni mmg x dgr sgt loghat die ek.. hehe

    ReplyDelete
  12. untung orang merantau ni tahu cakap banyak loghat..

    ReplyDelete
  13. yg ni trend yg "asal mana" tu eh? hahahaha. menyakitkan hati juga org yg suka troll cmni xD

    ReplyDelete
  14. kalau taip message guna je ayat standard..

    ReplyDelete
  15. ohh..org terengganu kene letak penyu kt whatsapp..kalau camtu org kl kena letak emoticon kereta byk2 la sbb asyik jam je....hehe

    ReplyDelete
  16. kalu org kuala trganu mesej,akak masih faham lagi tapi dok leh pahang bile org kuale berang taip, dok pahang stabut... ^_^

    ReplyDelete
  17. ambe orang ganu, hehe, dakpe zizie tera belajo siket siket, kekgi buleh la tu,
    ambe kawang ngan orang kelate,- loghtat tganu

    sero bulih la kecek klate sikit sikit,
    ambo blaja utaro nuh, - loghat klate

    kat perghlis cheq pulun blajaq bahasa utagha plak
    jangan maroh noh!,-loghat utagha

    tapi tetap terengganu sejati !
    penyu sokmo boh!

    ReplyDelete
  18. agak2 orang penang ken aletak gambaq jambatan pulau pinang koot.. hahaha

    ReplyDelete
  19. kawan bg sy dgr hrtu,part last tu yg kelakar giler...haha

    ReplyDelete
  20. Hahaha Teringat dengan sepupu saya.. Macam nie gak aa... Cakap bukan main laju dalam bahasa kampung... Tapi meseg dia pakai Bahasa Malaysia pulak. Bingung nak mengeja katanya :P

    ReplyDelete
  21. Eh jap... Part kena letak penyu tuu takleh blah.. Nasib baik ada emoticon penyu.. Haha

    ReplyDelete
  22. hahahahahah mcm husband akk kn org ganu jg tau tp kt kete tak nak letak sticker penyu..dia cakap ganu dihati bkn disticker..tp dia la org yg klu jmpa org seganu..mmg automatik tukar slang ganu..tak de cover2 dah

    ReplyDelete
  23. org teganu kene pikul penyu sokmo r pahni..
    baru napok mcm teganu.. haha..

    tp lawak la troll negeri ni..

    ReplyDelete
  24. ahahaha habis kalo orang Penang guano ? usung pasembor ?

    ReplyDelete
  25. ambe pun orang tganu zizie..pahang dok ni? haha

    ReplyDelete
  26. rasanya kalau baca mmg sukar sikit nak paham kot... kalau dgr org ckp boleh la catch up... hahahhaa penangan aritu blk ganu... :p

    ReplyDelete
  27. Gila rajin orang yang kumpul video kau asal mana .

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.