Brand New Life

8.11.15

Brand New Life | Assalamualaikum & hi semua! Dah seminggu lebih tak update blog, terus rasa kekok. Klise sangat. Hiks. My new update is I just got a job. Alhamdulillah semua proses berjalan dengan lancar even ada sedikit kekalutan. Sekarang, zizie dah jadi warga Ipoh! Still new with that area dan tak explore lagi. Tunggu bulan depanlah dapat gaji baru seronok nak berjalan. Hihi.

Masa proses nak pindah rumah sewa, zizie bawak mak ke Perak. Confuse jugak mak ni bimbang nau pasal zizie nak duduk kat mana. Padahal, dah sepuluh tahun zizie merantau ke sana ke mari. So, abah pun bagi green light untuk mak ikut sama. Biar mak tengok sendiri dan kasi mak lega. Nanti kan, panjang berjela nak kena explain. Huhu.


Adik bongsu pun sibuk nak ikut. Dia ni memang totally anak mak. Blergh =.="

Satu lagi motif zizie bawak mak sebab I know she miss her hometown. Mak zizie ni asal Taiping dan secara tak langsung bersepah saudara mara zizie kat sekitar Perak ni. Antara kenal atau tak sahaja. Part saudara mara tu, zizie cerita kat entri lain nanti.

Sekarang, zizie sibuk dengan training by department. So far, officemates okay aje. Dorang pun jenis peramah dan gila-gila jugak. Rakan sebaya pun ramai jugak. So, tak adalah rasa macam hadek sangat. Hee. Tinggal dua minggu lagi untuk training by department. Itupun, nak kena buat training report. Rasa macam industrial training dulu-dulu pulak.

Bila dah duduk rumah baru ni, zizie memang takde line internet. Sekarang, tengah survey plan data apa yang sesuai sebab zizie seorang sahaja yang nak pakai. Kalau korang ada suggestion, boleh la komen kat bawah. Thank you.

You Might Also Like

32 comments

  1. mak mesti risau, tambah2 anak perempuan kaan.

    ^_^

    ReplyDelete
  2. wahh.tahniah zizie.. selamat berkerja ya...

    ReplyDelete
  3. Tahniah ye.. Moga lancar smuanya. ;)

    ReplyDelete
  4. at least akak ada pengalaman duduk jauh2. kite ni apelah sgt -.- haha all the best kak :)

    ReplyDelete
  5. Bila ibu puas hati..dia happy..berlapang dada..redhanya lagi superb in sya Allah..jaga diri..

    ReplyDelete
  6. tahniah ZZ, kak ana doakan semoga ZZ sukses dan dapat menyesuaikan diri di Ipoh, dekat tu Taiping ke Ipoh tempat asal mak hihi :) jaga diri kay.

    ReplyDelete
  7. Wah.. tahniah... Semoga dipermudahkan urusan nanti..
    selamat datang kedunia bekerja..

    Jom join Giveaway kat sini.. Hamper RM100 untuk dimenangi -> http://goo.gl/08c6Tg

    ReplyDelete
  8. patut dah lama x nampak entry zizie,selamat bekerja :D

    ReplyDelete
  9. Salam singgah sini dik...Alhamdulillah dan tahniah dik...semoga di permudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum, alhamdulillah..Tahniah Zizie sebab dapat job yang baru dan akak ucapkan selamat bekerja.. ^_^ hehe mak Zizie tue sama macam ummie akak, tapi biasalah, mak dengan ayah mesti risaukan anak-anaknya lebih2 lagi anak perempuan, dan duduk berjauhan daripada mereka... Tabahkan hati dan kuatkan semangat yea... Ganbatte Zizie-chan.. ^_^

    ReplyDelete
  11. wah dah kerja da...all the best..!! :)

    ReplyDelete
  12. tahniah kak zizie.. semoga semuanya berjalan lancar di tempat baru :D

    ReplyDelete
  13. tahniah zizie. Alhamdulillah ~ welcome to the new life...

    ReplyDelete
  14. Sronoknyaa bila mak datang rumah kita kan.. :) Salam kenal n follow sini.

    ReplyDelete
  15. congrats kak zizie whuw! <3
    hmm plan data tu qila pun tak sure la sorry tk membantu hihi

    ReplyDelete
  16. tahniah kak zizie! semoga dipermudahkan kat tempat baru :D

    ReplyDelete
  17. tahniah zizie! blk teganu jgn lupe banje akk ye.. hahak.. gurau jee..

    bg akk digi plng best gune.. skrg pon akk gune digi..

    ReplyDelete
  18. Kalau dah namanya mak, memang mak laa kan... Sentiasa risau pasal anak. Hehehe :')
    Tahniah ye dah dapat keja ^^ Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  19. Slamat pagi Zizie, semoga hari nie ceria yea.. good luck with your new life.. =)

    ReplyDelete
  20. gudlak kak zizie. all the best kat sana :)

    ReplyDelete
  21. tahniah zizie dapat kerja.. semoga dipermudahkan oleh Allah swt segala urusan..

    kak aiza berblog guna smartphone.. guna internet maxis sebulan rm30.. data 1.5gb siang+1.5gb malam.. extra 500mb seminggu.. setakat ni alhamdulillah cukup sebab kak aiza guna semata-mata untuk berblog je..

    ReplyDelete
  22. Moga dipermudahkan urusan semuanya...Memang meletihkan bileh pindah rumah ni...

    ReplyDelete
  23. Awak pown mesti anak mak jugak niy kan..hiks! Ermmm tula, mcm kite la, sejak keja busy betol nk hupdate blog, smpy kte closed blog buat sementare waktu..skg bru ad mse sket..

    ReplyDelete
  24. Saya guna broadband maxis RM68 sebulan. 8GB, so far so good. Sekarang ni pun tengah belajar dekat negeri orang. Dah cukup dah kut banyak tu, hehe. Tahniah kak Zizie, may Allah ease everything for you and have a good life.

    ReplyDelete
  25. selamat tranning sis.... bgsnya mak sis ikut sama.... salam kenal....

    ReplyDelete
  26. welcome to the new world! hihihi...kak sally pun xtau plan ape okay...kalau murah UMobile laa...tapi cuba search ada line ke tak..

    btw, congrats for the new job!

    ReplyDelete
  27. sronok dapat bawak mak jenjalan...jadi org ipoh plak yea...

    ReplyDelete
  28. all the best zizie ! ipoh dekat mana tu.. kak nina dok ipoh 3 tahun.. rindunyaaa

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.