Masa Berkualiti Bersama Keluarga

2.1.16

Masa Berkualiti Bersama Keluarga | First page of 2016 with my family. Hehe. I thought I will just sleeping on night of New Year but I end up with angah, abang ngah and Ilma. Itu pun sebab abang ngah teringin nak makan di Kedai Tok Mat lagi. Kalau tak, tak ada orang nak jemput kita balik Taiping. Kekeke.

Yeah! Kitorang di Kedai Makan Tok Mat lagi. Zizie ingat nak buat reservation tapi disebabkan kitorang hanya bertiga, reservation tak diterima dan tuan kedai nasihatkan kitorang datang after 9.30 malam sebab itu bukan peak time.


Dan si Ilma pun dah banyak keletah sekarang. Suka betul meniru gaya orang dewasa. Bukan nak makan bersuap sangat. Bila ambil gambar pun dah pandai buat poker face. Eiii.. Geram!


Alhamdulillah, kitorang kenyang sangat! Ilma pulak tak habis-habis duk cakap sedap sedap. Kitorang order dua set dan portion malam tu macam banyak pulak. Jenuh tau nak habiskan. Apa pun, happy tummy! #ziziethefoodie

Kemudian, on the way balik ke Taiping, kitorang stop di Kuala Kangsar untuk melihat bunga api. Kitorang stop di Jambatan Sultan Azlan Shah.


Cik Ilma kita ni tak pernah tengok bunga api. Mula-mula tengok kemain dia cakap takut. Lama-lama, seronok pulak dia. After tengok bunga api, kitorag terus balik sebab dah kenyang dan mengantuk. Huhu.

Keesokannya, daripada memerap kat rumah, baiklah kitorang keluar. Dan, kalau kitorang keluar, beginilah keadaannya di dalam kereta.


Tak menahan betul cik Ilma dah galak selfie. Haha. Cik Ilma sekarang pun dah pandai feeling hindustan. Buka tingkap kereta dan pegang tisu sambil ditiup angin. Kemain la si cilik ni.


Dan akhirnya kitorang just melepak di mall dan beli sebarang dua benda sahaja dan balik rumah. Yup! That's our new year story. Teehe!

You Might Also Like

15 comments

  1. sedapnya udanggggg akak ni mmg sengaja je kan tunjuk gambar tu? hahaha happy new year kak!

    ReplyDelete
  2. hihihih..cutenya Ilma ni... Btw happy new year Zizie.. moga tahun 2016 membuka lembaran baru untuk kita semua.. Bestkan dpt sama2 kluarga.. Gambar mkanan tu tu best... terliur.. hihihih

    ReplyDelete
  3. nampak sedap sangat seafood tu :) comelnya Ilma ^^

    ReplyDelete
  4. Makanan tuh nampak sedap..Comel betul si kecik tuh buat muka..hehe..btw happy new year!

    ReplyDelete
  5. hihu!
    me toooooo i rlly rlly luv my quality times w family ehehe.

    happy new year !!!!! & all the best in 2016 kak zizie!

    ReplyDelete
  6. Betul....santai bersama keluarga lagi bermakna kan zie...hye ilma comel....

    ReplyDelete
  7. menggoda betul, gambar 1st tu, kak.. haha comelnya Ilma! :D

    ReplyDelete
  8. Huwaaaa kita dahla penggemar udang, tengok plak gambar 1st. Memang terliur baq hangggg. Menangis. (!_!)

    ReplyDelete
  9. terpesonanya tengok gambar udang tu. huhu

    ReplyDelete
  10. cutenya Ilmaaa >_< sygnya udang tu nmpak sedap..sy allergik, xleh mkn..sob3

    ReplyDelete
  11. Seronokkan dapat spent time dengan family :D

    ReplyDelete
  12. Happy New Year Zizie..seronok kan dpt spend time dengan family bila cuti²...:)

    ReplyDelete
  13. Selamat tahun baru zizie.. Rasa bahagia jika sesekali dapat luangkan masa bersama keluarga begini.. Nampak sedap makanan..

    ReplyDelete
  14. Alright I missed home already . AArrgghh nak balik perak :D . Haha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.