Penang 3D Trick Art Museum Yang Nampak Real

24.1.16
Penang 3D Trick Art Museum Yang Nampak Real | Hi guys. Sorry for the semi-hiatus mode. Entah kenapa manusia bernama zizie menjadi manusia paling pemalas saban hari. Let's jump to the main topic. Last week, zizie berpeluang menjejakkan kaki di Penang 3D Trick Art Museum di Georgetown. Must say thanks to Projek Blogger Utara (PBU) sebab anjurkan this trip.

3D art ni dah menjadi trend zaman sekarang. Padahal, dah lama dah benda ni cuma bukan semua orang reti melukis. Macam zizie ni, lukis orang lidi pun buruk. So, bila dapat jejak kat Penang 3D Trick Art Museum ni, dia punya feeling excited lain macam sebab ini first time zizie berfotografi dengan 3D Art. Lukisan-lukisannya memang tricky sebab nampak real tau.

Penang 3D Trick Art Museum ni terletak berdekatan dengan Padang Kota Lama. Dah tak jauh daripada Jeti. Tak susah mana pun nak cari tempatnya tapi untuk orang dah lama tak mai Penang ni, kemain aku pergi pusing jauh. Kekeke.


Inilah kedainya. Ada dua tingkat dan kedua-duanya mengandungi lukisan 3D yang nampak real! Sebelum masuk, jangan lupa beli tiket di ground floor. Boleh rujuk gambar di bawah untuk bayaran tiket Penang 3D Trick Art Museum. Tak mahal dan berbaloi-baloi sebab memang best masuk kat sini.




Macam yang korang boleh tengok dalam map di atas, muzium ni dibahagikan kepada dua floor dan kedua-keduanya menempatkan lukisan-lukisan 3D. So guys, take a deep breath and enjoy the photos.

moh pak cik, kita explore apa yang ada kat dalam Penang 3D Trick Art Museum ni!

hidup kena pandai mengelak

Aku tanya pakai shampoo apa, kau tak nak bagitahu kan.. Kang dah kena tarik rambut.

Tinggi dah ada, Bakat sebagai basketball player 0.0001% je macam dalam gambar. Kah!

Awak awak, bawaklah kita terbang..

Nak pi mana?

Banyak goyang ini jalan.
Nasib baik kita bawak umbrella.

Terlajak perahu boleh diundur. Terlajak naik ni, boleh tak kita balik Terengganu ikut jalan air?
Wahai kerbau, siapa yang paling cantik? "Mooooo~"

Ambil galah tolong jolokkan, tapi kenapa akak curi mangga saya!

Jaws nak keluar wehhh!!!
I pun baru tahu I famous sampai ada red carpet.

"Aku akan tunaikan tiga permintaan kau!"
"Nak kaya, kaya dan kaya."
Bersama-sama dengan abang-abang seguru. Wachaa!



Ini bukan Rawwrr Rawwrr Rawrr = I love you!

Taaaatiihh!!!

Berapa kilo kak nina ni.. Tarik sampai dua orang!

Serangga yang boleh dikatakan aku bunuh setiap hari; lipan. Hehehe.

Anjat mak enon!

Cepat la angkat! Aku bukannya berat sangat..

Itulah sebahagian gambar-gambarnya. Ada lagi sebenarnya dan kalau korang nak tengok, korang pergi sendiri.. Kalau nak ambil gambar, korang boleh menggunakan khidmat pekerja-pekerja di sini. So, tak adalah yang left out masa nak ambil gambar. Dorang memang dah standby dekat setiap checkpoint. Plus, ada gambar-gambar contoh yang tergantung so that uolls boleh pose supaya masyuk dengan 3D art yang ada. Amacam? Nice kan?

Kalau korang nak datang ke sini, cekidaut informasi kat bawah ni ye. Catch you later!

Penang 3D Trick Art Museum
Facebook : Penang 3D Trick Art Museum
Instagram : Penang3DTrickArtMuseum

Waktu bisnes
Isnin-Jumaat : 8 AM - 6 PM
Sabtu & Ahad : 8 AM - 8 PM

Alamat
10, Lebuh Penang, George Town,
10200 George Town,
Pulau Pinang

You Might Also Like

27 comments

  1. Bestnya..selalu pergi laman seni shah alam je..:)

    http://qiyasaad.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini dik... .cantiknya...memang nampak betul² real lah...

    ReplyDelete
  3. yg part kena tarik rambut sbb nak tanya guna shampoo apa tu yang lawak gila hahaha

    ReplyDelete
  4. omgggg soooo 3d!!!!!!!! hhihihihi thanks share kak zizie huiii serious terrrrtipu :p hihihi

    ReplyDelete
  5. Hahahaha..selalu lalu je tp x prnh masuk..kiki

    ReplyDelete
  6. Meriah...seronoknya....zie..kat melaka pun adakan...teringin nak pegi..menarik...begitulah hasil idea kurniaan Allah...

    ReplyDelete
  7. menarik nie. nampak 3D sangat lukisan tu. semua best2 :D

    ReplyDelete
  8. Seronoknya! Ada orang yang boleh ambilkan gambar lagi. Senanglah kalau pergi tempat macam ni seorang-seorang.

    ReplyDelete
  9. uish lawa2... mmg 3d betul :D teringin nak pergi XD

    ReplyDelete
  10. Bestnya.. mampu tgk gambar orang jelah.. ada rezeki nak pegi jugak..

    ReplyDelete
  11. bestnyaaa abila la nak sampai ni hehehee

    ReplyDelete
  12. aii zizie....
    seronok kan kat sini..nnt leh terjah museum lain plak..

    ReplyDelete
  13. Wahh semua nampak real. tak berpeluang lagi nak pergi sana :)

    ReplyDelete
  14. salam ukhwah, saya follow sini :) saya suka sgt gambar perahu tu..cantikkk

    ReplyDelete
  15. walau kat perak nih ada tapi tak sampai2 lg sob2.. jelesnyaa
    kite folow awakk

    ReplyDelete
  16. teringin nak g tengok 3D art ni tapi entah la bila boleh pergi :(

    ReplyDelete
  17. Dah byk tmpt dah ade museum 3D art ni kan.. Tapi kite x pernah pegi lagi :'(

    ReplyDelete
  18. bestnya..teringin nak pergi lepas tengok gambar..hihi..

    ReplyDelete
  19. thank you zie join our event ni
    and selamat berkenalan
    enjoy kan our visit hari tu..happening hehe

    ReplyDelete
  20. ohh dekat dengan weld que pun ada satu kan. betul-betul turun jeti .. sbb haritu nampak banner ada dekat situ. haha

    tuginya haritu tak join :(

    ReplyDelete
  21. sgt menarik.... hmm sy ni tak pnah gi jln2 kat penang T.T

    ReplyDelete
  22. scya pun dah pernah pergi tp ikut trip sekolah mak. so takleh ler lama2 dan tak masuk semua tempat pun :(

    ReplyDelete
  23. bestnyeee. last week pergiii tp tutup. so pergi Amazing Studio sebelah dia. mahal sikit lah. tapi kempunan sbb nak gak pergi muzium 3D ni.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.