Eat Like a Boss di Chocolate Boss

6.2.16

Eat Like a Boss di Chocolate Boss | To chocolate lover kat luar sana, sebelum meneruskan pembacaan anda di sini, mohon tarik nafas dalam-dalam dan bawa bertenang sebab korang confirm terlioqqqq dengan godaan yang bakal menanti.

After berjimba-jimba kat Penang 3D Trick Art Museum, kitorang terus melencong ke Sungai Nibong untuk menjamu selera di Chocolate Boss. Chocolate Boss ni dikategorikan kafe hipster yang menyediakan desert berasaskan COKLAT. Yang mengkagumkan #ziziethefoodie, coklat yang diorang gunakan ialah handmade chocolate yang mereka buat sendiri. Plus, diorang masih lagi giat melakukan R&D untuk menghasilkan chocolate yang memenuhi citarasa pelanggan. Memang tabik spring la. Aku tahu makan aje. Kekeke.


Yang syoknya, sangat berbaloi melabur duit di sini untuk desert dorang yang sweet and rich with happiness ni. Unless korang makan sebab frust menonggeng daripada episod cinta atau result exam yang gila hampeh! But still if you want to release tension by eating chocolate, here is the right place.




Tak macam sesetengah coklat yang bila dah masuk mulut, rasa dia macam geli-geli je dalam mulut. Bak kata orang, coklat murah. Blerghh. Tapi kat Chocolate Boss ni, rasa coklat dia setanding dengan coklat-coklat yang berjenama. 


Boss Tower - RM 10
Yang ini my favourite. Ala-ala ice cream sundae tapi lagi sedap. Memang tak pandang kiri kanan dah masa ngap. Hehehe.


Belgian Chocolate Cake - RM6.90/slice
melting tengok coklat meleleh macam tu wehh.. rasanya pun tak muak. cake lovers gonna like this.


Brownies - RM 6/slice
Ice Cream - RM 5 + Topping (Crushed Cones/Oreo) -RM 1
Zizie tak berapa pandai makan brownies so, I don't know the exact taste of brownies. Hehe. For the ice cream, I like with the Oreo toppings. Heavenly taste rasanyor..



Setelah bermanis-manis di Chocolate Boss, maka berakhirlah episod zizie di Pulau Mutiara ni. Bila craving nak kekah something sweet, memang teringat kat Chocolate Boss especially Boss Tower tu. Kalau Ipoh-Penang jarak 1 km je kan bagus. Huhu. Oh! ya, zizie dah try semua like a boss. Kekeke. Confirm tak ada rasa menyesal.

Kalau hangpa pi Penang, jangan lupa singgah sini noh.. Catch you later! 

Chocolate Boss

Facebook : Chocolate Boss
Instagram: chocolatebossofficial
Contact No : 012-414 6407 / 019-512 1271

Waktu Bisnes
Dibuka setiap hari : 1 PM - 7.30 PM

Alamat
D9, Kompleks Medan Suri,
Sg Nibong Besar,
11900 Pulau Pinang.

You Might Also Like

18 comments

  1. perrgghhh tgk meleleh coklat tu dh yum yum... sedapnye....

    ReplyDelete
  2. akak ni kannnnnn T_T Jealous gilaaaaaaaaaaa. knp nampak sedap sgt???

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaaaa haha Hana suka coklat x) tapi suka dark choc favourite

    ReplyDelete
  4. pehhhhhh the chocolate mashalllah meleleh leleh uiiii hahahaha kecur liur haha

    ReplyDelete
  5. Terus rasa macam ada diabetes bila tengok gambar ni. Macam mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat medical check up ni.. hahaha

      Delete
  6. huhuhu terliur tengok.....sangat suka coklat!!!

    ReplyDelete
  7. sedapnyaaa. paling2 semua dessert tu T^T

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaaa..terliur jugak walopun bukan choc lovers...hihihi

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya ^^

    shawal datang singgah + follow sini.. :)

    jemput join GA Shawal ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah....nak nangis tengok....sedapnya...subhanAllah...

    ReplyDelete
  11. sedapnya, im chocolate lovers, memang teringin betul

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaaalahaii nyesal pula buka. Hihi

    ReplyDelete
  13. alah jom zie kita wat 2nd visit lak haha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.