Birthday Celebration At Gomok Cafe

14.9.16

Birthday Celebration At Gomok Cafe | Assalamualaikum uolls.. Lama gila tuan punya tanah tak berceloteh kat sini. So, sempena dah lama tak blogging ni, kita bermukadimah dengan makanan la... Ala, iolss tahu uolls kalau bab makanan ni suka bebenor kan. Hehehe.

27/8/2016

Aku bawak cik abam makan-makan kat Gomok Cafe sempena birthday dia yang ke-25. Actually, aku tak rancang pun nak makan kat sini. Nak cari cafe lain, terjumpa cafe lain. Hahaha. Around 8 pm macam tu, kitorang dah sampai kat sini. Lengang, tak ada orang. Ceh, ingatkan boleh la nak fefeeling aku fully book cafe ni. Hahaha. Tengok-tengok dah ada meja yang dah reserved. Pigidah la zie. Kekeke.





First time bertapak kat cafe ni, blur jugak aku nak pilih menu yang sedap. Nak celebrate birthday the love la kononnya. So, pilihan yang terbaik adalah dengan memanggil waiter dan mintak suggestion. Any menu yang ada gambar Gomok kat tepi tu adalah customer's favourite dish. Waiter tu suggest kat kitorang untuk amik set untuk makan dua orang. So, we're decide to choose Poultry Dishes. Air pun free tapi boleh pilih lemon tea atau coffee sahaja.

Sementara tunggu makanan, kita selfie dulu!


So, inilah Poultry Dishes kitorang. Terdiri daripada itik, burung puyuh dan carbonara. First time tau kitorang makan itik dan burung puyuh. Burung puyuh ni rasa dia manis sikit dari ayam, while itik pulak juicy and a lil' bit sour. Sedap weh! Macam rugi pulak selama ni tak pernah makan itik mahupun puyuh.



Habis licin sepinggan besar ni kitorang makan. Total semuanya RM 56.90. Berbaloi la kalau sekali sekala nak lepas gian. Kalau tetiap hari, kopak la purse aku. Hahaha.

Gomok Cafe ni terletak di Pekan Ipoh. Dekat sahaja dengan Konda Kondi Cafe dan Gerbang Malam. Uolls boleh rujuk maps dan informasi kat bawah ni okay.

Gomok : Ipoh Gastronomy

Phone Number:
05 - 241 3619
Business Hours : 11 am - 3 pm & 5 pm - 11 pm (EVERYDAY)
Address : No. 1 Jalan Leong Sin Nam, Ipoh


You Might Also Like

31 comments

  1. dia punya nama kiut sangat hehe

    ReplyDelete
  2. memula tengok nama.. okay gomok.. logo dia pon gomok.. comel..
    second tengok makanan dia.. perghhh sangat2lah menyelerakan.. slurpppp... sedap ni..
    third, daku tengok harga dia.. masyaAllah.. kopak.. hahaha..
    ape pon, happy bufday la ye cik abam zizie.. hihi
    ^_^

    ReplyDelete
  3. puas mkn tu portion dia agakbesar ;D

    ReplyDelete
  4. name cafe pon dh unik.. comel plak tu.. haha..

    nmpk menyelerakan la.. nyumm

    ReplyDelete
  5. harga dia quite reasonable la jugak sebab itik memang mahal. tengok gambar terliur terus. haha

    anyway, salam perkenalan & happy belated birthday dekat cik abang awak ;)

    ReplyDelete
  6. malam2 macam ni tgk gambar makanan mmg terliur okay T_T haha

    ReplyDelete
  7. ada ghaso gomok tak lepas makan? haha. saya syak tuan punya kafe tu mesti org noghori den agak eh :P

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap tapi lea x makan itik... hiks.. :)

    ReplyDelete
  9. Assallammuallaikum..salam ukhuwah Zizie...

    ReplyDelete
  10. salam yana datang zizie...
    btw makanan tu menyelerakan

    ReplyDelete
  11. wahhh bestnya. Elsa pernah jugak bawak cik abang ke cafe tapi dekat ILapar cafe ara damansara hehe lain kali nak bawak dia try jauh jauh sikit hikhik. makanan tu nampak sedap! nice entry sis

    ReplyDelete
  12. kak nina bru balik dr ipoh xjumpa kedai ni. hahaha
    last2 mkn kt vanggey

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. dtg ipoh x roger ea.. hehe... yeke? tepi jalan je dkt ngn traffic light.. lain kali la kak nina...

      Delete
  13. sedap.. ala kt ipoh plak.. hhaaha

    ReplyDelete
  14. sedapnyaaa. dekat area ipoh ya? kak zizie org ipoh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. area ipoh.. x.. saya orang terengganu tapi kerja kat ipoh... hee :D

      Delete
  15. Agak2 makan nanti gomok@gemuk tak ? Menu menarik jugak tapi saya tak kan oder itik kot ... Hahaha ...

    ReplyDelete
  16. skrang mmg banyak kedai makan best2.. nnt g ipoh boleh singah ni.. nampak sedappp..

    salam perkenalan :)

    Suis rahsia Yang Dapat Menghentikan Tangisan Bayi

    ReplyDelete
  17. Wah terharu abam, awak buat cam gini. Tq trust waiter utk menu yg kebaboom tu. Tq tq. Boleh saya share dlm pesbuk? Tq skali lagi awak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh... boleh.. dipersilakan.. sama-sama :)

      Delete
  18. salam perkenalan/ saya pun berasal dari terengganu

    blogwalking ! singgah sini

    ReplyDelete
  19. interesting place to go here and also the dishes...

    ReplyDelete
  20. Mcm best tgok makanan tu...tp jauh lah nk p. Hehe...
    Singgah bw dari Senarai Rakan Bloggers FB Mialiana.com. (^^,)

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed
    ***Bloglist Nov~Dis 2016 by Yana Pink Blossom***

    ReplyDelete
  21. comel nama cafe tu! haha.. xpena lg mkn itik ni, nmpk sedap !

    ReplyDelete
  22. aduhhh...lapar pulak bila tgk menu tu heheheh

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.