28 Days #LoveMe Challenge: Learn to Love You

1.2.18

Hi guys, Zizie cuba nak maintainkan satu blogpost satu hari untuk Februari 2018 ni. So, I was thinking,"Why not if I search some 28 days challenge", sebab bulan Februari kan ada 28 hari. Dan inilah hasil pencarian Zizie.

28 Days #LoveMe Challenge: Learn To Love You

So, post kali ini menjawab pertanyaan no 1: Why are you doing #LoveMe. First of all, of course to maintain my daily blogpost. Second, to love myself more. Sebab tu challenge ni dipanggil #LoveMe Challenge. Supaya Zizie lebih appreciate diri Zizie.

I do believe we need to love ourselves first, in order to love someone else. Macam mana nak sayangkan orang lain kalau diri sendiri pun kita tak reti nak sayang kan. Biarlah orang nak cakap syok sendiri daripada menagih kasih sayang orang lain. Ye dok?

And lastly, I want to discover myself. Percaya tak, sebenarnya kita sendiri tak mengenali diri kita 100%? Korang sendiri pun tak tahu nak makan kat mana, nak makan apa, nak pakai baju harini kan? Hahaha. So, Zie nak cuba challenge ni, dan mengenali diri sendiri dengan lebih mendalam.

Korang kalau nak join challenge ni, silakanlah. Korang tak perlulan blog pun. Kat laman sosial lain pun boleh buat challenge ni. Let's #LoveMe more to being loved.

Till then, bye!

You Might Also Like

2 comments

  1. Yeah. Fighting awak. Semoga sentiasa mood rajin untuk up satu entry setiap hari itu ada :) Hee.
    https://ikashoid.blogspot.my/2018/01/segmen-jari-jemari-menari-bloglist.html

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.