Hilangkan Jerawat Dengan Snow Crystal by Elldora

2.4.18
Mak selalu complaint bila Zie balik kampung, lagi-lagi kalau ada parut jerawat. Nanti dimarahnya sebab tak jaga muka. Memang la kadang-kadang terskip penjagaan muka bila malas tu muncul atau letih sangat-sangat, tapi even jaga pun nak naik jugak. hashtag sis runsing uolls.

Macam-macam petua permakanan untuk mengelakkan muka daripada berjerawat. Contohnya, elakkan makanan berminyak, jangan ambil kacang dan makan makanan pedas. Kawan zie pernah larang Zie makan sambal belacan sebab tak nak bagi muka berjerawat. Mana boleh makan nasi goreng kampung kalau tak ada sambal belacan. Hashtag sis crying sebab tak ada sambal belacan. Huwargh. Zie ada la cuba ikutkan nasihat  dia tapi mahu naik jugak la baby J! Sehinggalah Zie kenal dengan Snow Crystal (SC) by Elldora.


I totally fall in love with Snow Crystal ni sebab kawan zie puji muka Zie dah tak berjerawat macam dulu. Snow Crystal ni bukanlah vitamin tapi ianya produk permakanan yang mengandungi 22 bahan semula jadi untuk membantu kulit menjadi cantik.



  1. STRAWBERRY JUICE POWDER - Menentang pembentukan radikal bebas. Kaya dengan vitamin C dan phytonuient yang dapat menghaluskan dan mencerahkan kulit 
  2. ISOMALT - Mengandungi nilai kalori & nilai glisemik yang rendah yang sangat bagus untuk mengawal berat badan berlebihan. Juga sangat bagus untuk kesihatan sistem pencernaan
  3. VITAMIN C - Mencerahkan kulit dari jeragat, anti-penuaan, dan kulit lebih lembut. Memperbaiki struktur kulit
  4. MANGOSTEEN PEEL EXTRACT - Xanthones dapat bertindakbalas dengan radikal bebas dan menghalang dari kerosakan sel kulit.
  5. BOVINE COLLAGEN (COW) - Mengekalkan keremajaan kulit, tekstur dan penampilan kulit yang lebih anjal. Dapat membantu mengurangkan kedutan dan melawan tanda-tanda penuaan.
  6. LYCHEE JUICE POWDER - Membantu menghilangkan ‘black spot’ & jerawat. Selain itu, jus laici juga dapat melambatkan proses penuaan.
  7. L-CYSTIENE - Merupakan komponen penting untuk pertumbuhan rambut, kuku dan sel kulit. Bertindak sebagai ejen pencerah kulit & merawat masalah kulit yang lain seperti jerawat, jeragat, kedutan dan lain-lain.
  8. RICE BRAN EXTRACT - Bertindak sebagai ejen pelembap yang sangat hebat. Juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya.
  9. MINERAL PREMIX - Melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh sinar UV dan juga bertindak sebagai anti-bakteria.
  10. VITAMIN PREMIX - Membentuk komponen penting dalam struktur kulit dan melancarkan fungsi sel kulit.
  11. TOMATO EXTRACT - Dapat mengekalkan kelembapan kulit, mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan mengatasi kulit berminyak.
  12. ALOE VERA EXTRACT - Mengawal pengeluaran minyak berlebihan pada wajah disamping membantu melembapkan kulit.
  13. POMEGRANATE EXTRACT - Dapat mengembalikan sel-sel kulit yang baru dan melindungi kulit daripada radikal bebas matahari. Merawat masalah kulit kering, berminyak & berjerawat.
  14. GREEN TEA EXTRACT - Melindungi kulit dari sinaran UV & membantu mengatasi masalah kulit kering, berminyak & berjerawat, melembapkan kulit.
  15. PAPAYA EXTRACT - Mengatasi masalah bintik hitam di wajah, membantu menghilangkan jerawat & melambatkan proses penuaan.
  16. MIXBERRIES EXTRACT - Dapat mengurangkan bintik hitam & lingkaran gelap bawah mata, disamping dapat melembapkan kulit & mengurangkan keradangan di kulit.
  17. OLIVE LEAF EXTRACT - Bertindak sebagai anti-penuaan, melembutkan tekstur kulit, melindungi kulit dari radikal bebas & membantu memulihkan kulit berminyak.
  18. ASTAXANTHIN - Merupakan agen semulajadi bagi mencerahkan dan memutihkan kulit. Mengandungi fungsi anti-fungal, anti-aging & dapat merawat masalah kulit.
  19. BIRD NEST EXTRACT - Mencegah masalah kulit kering & kulit kusam. Juga dapat memutihkan, mencerahkan & melembapkan kulit.
  20. SAKURA EXTRACT - Dapat melembapkan kulit & menegangkan kulit. Juga dapat membantu mengatasi kulit kusam & dapat mencerahkan kulit.
  21. APPLEPHENOL - Mengandungi molekul poliphenols yang mampu memberi kesan antioksidan, anti radang & anti penuaan. Mengurangkan pigmentasi & mencerahkan kulit.
  22. DEXTROSE - mengandungi karbohidrat yang memberi tenaga kepada tubuh. Ia juga bebas lemak, kolesterol dan sodium.

Review Snow Crystal

SC ni mengandungi 60 biji dalam satu botol. Yang paling Zizie suka, satu biji tu ada dua flavor; warna putih ialah laici dan warna pink ialah strawberi. So kalau hisap-hisap tu dah bosan, turn je tablet tu. One more thing, tak payah runsing la nak minum air berapa liter sebab SC ni produk makanan, bukan vitamin atau supplement yang korang nak kena fikir berapa liter air nak kena minum sebab takut terkena penyakit buah pinggang. Ambil saja 2-3 biji setiap hari. Selalunya Zizie akan ambil pada waktu pagi sebelum pergi kerja dan sebelum tidur. Senang kan? Tak payah nak fikir banyak-banyak.

After sebulan Zizie consume SC ni, perubahan paling ketara pada Zizie ialah, jerawat Zizie dah berkurang. Selalunya bila nak period, mesti jerawat naik di muka secara berjemaah. Sejak Zie consume SC, jerawat pun tak naik waktu nak period. Yang tinggal hanya parut-parut jerawat yang semakin hari, semakin pudar.


Taraa.. inilah perubahan muka Zizie. Jerawat dah kurang dan tona kulit lebih sekata berbanding dahulu. Konklusinya, Zizie sangat berpuas hati dan rekemenkan kepada korang kalau nak mencuba SC kerana SC tiada kesan sampingan yang memudaratkan tubuh badan korang. Plus, lelaki pun boleh consume produk ni.


Selain SC, tak lama lagi produk Elldora Majestic Touch Treatment Foundation dan Dermalic Skincare akan berada di pasaran. Dengan bantuan doktor perubatan dan chemist, maka terhasillah produk Elldora yang diformulasi khas untuk mereka yg inginkan produk selamat & natural yang mampu merawat, memutih, meremajakan dan mencantikkan kulit anda.

Elldora Dermalic Skincare

Elldora Majestic Touch Treatment Foundation
Jika uolls semua berminat dan ingin mengetahui produk Elldora Empire dengan lebih lanjut, korang boleh klik link-link di bawah ye.

Elldora Empire: Inspire Your Desire
Web: www.elldora.com
Fb: Elldora Beauty HQ
Ig: Elldora Beauty HQ
Hotline: 019-227 1077

You Might Also Like

1 comments

  1. bagusnya snow crystal..terus berseri-seri kulit wajah selepas pengunaan produk ni

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.