Makeup Finishing Spray Yang Bebas Minyak dan Tahan Lama

29.7.18
Hi uolls. Well, last night I had a company dinner and today I kinda be lazy in my home. So, hujung minggu ni Zizie tak buat skin care class because I want to have a rest. So, I take this chance untuk memenuhi permintaan EE, sebab dia nak tahu tentang Mary Kay Makeup Finishing Spray by Skindinavia.



Zaman belajar dulu, ada la orang bagi tips nak bagi makeup tahan lama, basahkan span compact pwder dengan air. Begitulah konsepnya dengan makeup finishing spray ni. Tapi makeup finishing spray atau penyembur penamat ni digunakan sesudah makeup korang dah siap. Tujuannya untuk membuat mekap korang tahan lama. Yelah, dah penat mekap, mekap boleh cair pulak. Nangis nanti.



Mary Kay Makeup Finishing Spray by Skindinavia ialah salah satu produk Mary Kay yang berkolaborasi dengan Skindinavia yang exclusive untuk Mary Kay dan telah diuji kepada pengguna. Sebab tu Zie respect dengan Mary Kay, mereka tak ada uji ke atas binatang sebab mereka merupakan animal lovers.

Antara kelebihan Mary Kay Makeup Finishing Spray ialah:
1. Makeup tahan lebih lama (16 jam mengikut haba dan kelembapan iklim)
2. Memberi lebih lembapan kepada kulit (waterbase power!!)
3. Bebas minyak
4. Mudah kering dan tidak melekit


Ingredients di dalam Mary Kay Makeup Finishing Spray

Tips untuk memakai Makeup Finishing Spray supaya makeup lebih tahan lama

Haaa.. ni Zizie nak bagi free tips boleh apply untuk semua jenis makeup finishing spray.

1. After prep muka dengan moisturizer dan sebelum memakai primer ata foundation, spray makeup finising secara X atau T di muka satu kali.
2. Biarkan ianya kering di muka. Nak lagi cepat, tala muka kat kipas. Teknik ni lagi cepat dan tahan lama.
3. Lepas apply makeup, spray lagi sekali. In case korang apply eyeliner atau mascara yang bukan kalis air, pakai eyeliner atau mascara last sekali sebab ada yang complaint mascara atau eyeliner dorang jadi cair. But for me, so far okay aje..


This is my last night makeup for dinner. Serius tahan hingga ke penghujung majlis dengan makeup finishing spray. Macam mana I tak fall in love with it? Berapa lama boleh tahan? Bergantung kepada penggunaan korang jugak. Kalau daily use around 1.5 month. Kalau macam Zizie, bila ada occasion je, tiga bulan lebih jugak la.. Berbaloi gila.

Amacam? Menggiurkan tak makeup finishing spray ni? Nak tahu lebih lanjut dan berminat, boleh whatsapp Zizie by clicking here www.wasap.my/60195116793. Till then, bye.

You Might Also Like

3 comments

  1. boleh x lelaki pakaii??? huhu

    jom singgah blog kartun muncung manis yg baru.. Blog muncung manis yang lama, terdelete.. abis loss contact dgn readers lama..

    http://aliefmuncung.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Kakak kita guna ni pun dulu dia kata elokkkkkk. Thank u kak zizie!

    ReplyDelete
  3. Patutlah wajah awak berseri-seri.. hihihi

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.